Nokia 9 PureView, primul smartphone din lume dotat cu cinci camere principale va fi disponibil în România

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane și tablete, anunță disponibilitatea smartphone-ului Nokia 9 PureView în România de la începutul lunii aprilie, la prețul recomandat de 2799 RON.

Nokia 9 PureView este primul telefon din lume dotat cu cinci camere principale și lentile ZEISS, procesarea avansată a imaginii fiind acum disponibilă tuturor pasionaților de fotografie. Fiecare fotografie realizată cu Nokia 9 PureView este în format HDR, toate cele cinci camere lucrând simultan pentru a compune imaginea într-o fotografie de 12MP, ce oferă detalii incredibile și o profunzime de câmp nemaiîntâlnită.

Primul smartphone cu cinci camere principale
Nokia 9 PureView este primul telefon din lume dotat cu cinci camere principale și lentile ZEISS. Modelul are doi senzori de culoare pentru imagini vibrante și trei senzori monocromatici pentru claritate și detalii. Cei cinci senzori lucrează simultan pentru a colecta aproape de 10 ori cantitatea de lumină față de un senzor[i]  standard.
Fiecare fotografie realizată de Nokia 9 PureView folosește toate cele cinci camere pentru a captura cel puțin 60MP de date imagistice. Pentru procesarea și fuziunea imaginilor, Nokia 9 PureView a maximizat arhitectura eterogenă de calcul a platformei mobile Qualcomm® Snapdragon ™ care atribuie sarcini între ISP, DSP, GPU și CPU. Dispunând de un co-procesor dedicat de imagine, care reglează în mod individual expunerea și balansul de alb a fiecărei camere, Nokia 9 PureView reprezintă viitorul fotografiei de smartphone.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, a declarat:
„Smartphone-urile Nokia sunt pionierii inovării în materie de imagine. Confirmând această tradiție, facem un salt semnificativ în introducerea celui mai avansat sistem de imagini pe un smartphone – Nokia 9 PureView. Conceput pentru iubitorii de fotografie, Nokia 9 PureView este singurul smartphone care captează simultan imaginile realizate cu toate cele cinci camere pentru a compune o imagine atât de bogată încât posibilitățile de post-procesare sunt nesfârșite. Mai mult, punem la dispoziția utilizatorilor o suită de funcții de editare, cum ar fi Adobe Photoshop Lightroom și editorul câmpului de profunzime al Google Photos. Acum se poate explora fiecare detaliu cu Nokia 9 PureView.”

Detalii excepționale și expunere dinamică
Fiecare imagine realizată cu Nokia 9 PureView este HDR, cu până la 12,4 trepte de expunere și o adâncime de câmp de 12MP. Acest lucru înseamnă că fiecare imagine JPG de 12MP oferă detalii deosebite atât în zone cu soare, cât și în condiții de umbră.

Posibilități nelimitate înainte, în timpul și după realizarea fotografiei
Harta de adâncime de 12 MP, de o fidelitate fără precedent, realizată cu fiecare imagine JPG permite aplicarea unui efect de Bokeh și oferă utilizatorului posibilitatea de a-și explora latura artistică folosind editorul de profunzime al Google Photo. Acesta permite re-focalizarea, ajustarea nivelului de estompare și saturație chiar și după ce fotografia a fost realizată.
Conceput pentru pasionații de fotografie, Nokia 9 PureView captează imaginile și în format RAW „DNG” și permite editarea acestora direct pe telefon, datorită parteneriatului cu Adobe Lightroom. Se spune că 50% din arta fotografică este în post-producție, iar Nokia 9 PureView oferă toate atributele pentru a străluci în acest domeniu.
Nokia 9 PureView vine cu un update pentru Pro Camera UI – permițând un control și mai bun al fotografiilor. Utilizatorii pot realiza fotografii time lapse, cu suport pentru timpii de expunere de până la 10 secunde. În plus, noua Pro Camera UI a smartphone-ului Nokia 9 PureView include posibilitatea de a ajusta nivelul de expunere în trepte de câte o treime, oferind utilizatorilor mai mult control ca niciodată al reglajelor de expunere.

Experiențe de top și finisaje premium
Nokia 9 PureView este dotat cu tehnologii avansate. Platforma Qualcomm® Snapdragon™ 845 împarte într-un mod inteligent funcțiile de imagine între diferitele tehnologii. Noul Nokia 9 PureView oferă, de asemenea, un ecran PureDisplay 2K pOLED de 5,99″ și un sistem de încărcare Qi Wireless. Tehnologia PureDisplay are ca suport formatul HDR10, care oferă utilizatorilor detalii clare, contrast ridicat și culori vii. Senzorul de amprentă este integrat sub ecranul telefonului, având elemente de securitate suplimentare, completate de tehnologia biometrică de recunoaștere facială.
Pentru a completa experiența de top a calității și a atenției la detalii, Nokia 9 PureView are un finisaj impecabil care complimentează designul bine gândit, pe care îl aștepți de la fiecare smartphone Nokia. Cele 5 camere sunt integrate perfect în cei de 8 mm grosime, pentru o aliniere perfectă cu telefonul.  Nokia 9 PureView oferă cel mai mare grad de protecție la căderi datorită carcasei din aluminiu 6000 și a geamului Gorilla Glass 5®.

Experiență pură, sigură și mereu actualizată cu AndroidTM 9 Pie, consolidat cu Android One
Nokia 9 PureView dispune de Android 9 Pie de la prima utilizare. Se alătură astfel gamei de smartphone-uri Nokia din familia Android One, ceea ce înseamnă că oferă cele mai noi inovații și experiențe Android. Smartphone-urile Nokia cu Android One dispun de spațiu de stocare sporit și autonomie extraordinară a bateriei chiar din prima zi de utilizare, actualizările de securitate fiind garantate lunar timp de trei ani, utilizatorul beneficiind și de două actualizări majore ale sistemului de operare.

Nokia 9 PureView dispune de Android 9 Pie, care include caracteristici AI ce transformă terminalul într-unul mai inteligent și mai rapid, adaptându-se, totodată, obiceiurilor de utilizare. Caracteristica Adaptive Battery presupune consumul bateriei în funcție de aplicațiile folosite, iar App Actions sugerează următoarele acțiuni complementare ale utilizatorilor. Aceste caracteristici simplifică întreaga experiență Android.

Nokia 9 PureView va primi actualizări de securitate lunare timp de trei ani și două actualizări majore ale sistemului de operare, garanția programului Android One. Mai mult, Google Play™ protect scanează peste 50 de miliarde de aplicații pe zi pentru a proteja terminalul de malware. Astfel, Nokia 9 PureView devine unul dintre cele mai sigure și moderne smartphone-uri disponibile pe piață, întrucât acesta va fi mereu actualizat cu inovațiile Google, precum Google Assistant, care va ajuta utilizatorul în sarcinile de zi cu zi, sau Google Photos, cu spațiu nelimitat pentru stocarea imaginiilor de înaltă calitate.

Disponibilitate
Nokia 9 PureView va fi disponibil de la începutul lunii aprilie, pe culoarea Midnight Blue, la prețul recomandat de 2799 RON.

0 comentarii
0 like-uri

Articole similare

Lasă un răspuns

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente
Parteneri