Recenzie Gioteck VX-4 – controller pentru PS4 și PC

Gioteck este un brand înființat în 2008, ce produce periferice de gaming, dezvoltate și produse în Marea Britanie. Am primit de la ei un prim produs pentru teste, un controller compatibil cu PS4 și PC, controller ce se descurcă foarte bine pe ambele platforme, vă voi spune mai multe în continuare.

VX-4 este un controller cu fir destinat jucătorilor de PlayStation 4 (compatibil cu toate cele trei versiuni: normal, slim sau pro), ce ține cu succes locul controller-ului original al consolei, însă vorbim de un preț mai scăzut.

Acesta este foarte asemănător unui controller de PlayStation 4, toate butoanele aflându-se la locul lor, forma este aproape identică, diferențiindu-se prin câteva linii mai ascuțite în zona interioară și butoanele L2 și R2 puțin mai alungite. Nu beneficiază de iluminare în zona touchpad-ului și nici în spatele acestuia. La controller-ul Gioteck găsim analogurile stânga-dreapta acoperite cu o zonă cauciucată ce oferă o prindere mai bună decât cele de pe PlayStation, fiind o idee mai adânci, împiedicând alunecarea degetelor. Materialul predominant este plasticul dur, ce se regăsește pe întregul corp, excepție făcând butoanele ce sunt făcute dintr-un plastic plăcut la atingere și analogurile ce sunt cauciucate.

Acesta cântărește 211g, prinderea în mână este bună, nu alunecă și nu e obositor de folosit în timpul sesiunilor lungi de joc. Ba chiar oferă un avantaj conexiunea prin fir ce asigură un timp de răspuns mult mai rapid, fiind un beneficiu în jocurile de tip first person shooter unde vrei ca jocul să răspundă instant comenzilor tale. Totodată, încă un avantaj este acela că nu mai aveți nevoie să lăsați controller-ul la încărcat, îl puteți folosi oricât și nu veți rămâne fără baterie.
Lungimea firului este de 2.4m, pentru mine nu a fost o problemă, însă dacă aveți camera aranjată pe sistemul home cinema și consola e conectată la un TV prins în perete în celălalt capăt al camerei, probabil lungimea cablului nu va fi suficientă. Desigur, oricând puteți să vă pregătiți un fotoliu mai aproape. Pentru cei ce nu doresc să facă acest compromis, pot oricând să cumpere versiunea wireless a controller-ului, pentru că există și așa ceva.

VX-4 beneficiază și de difuzor pentru a reda sunetul, dar și de jack-ul de 3.5mm, unde puteți conecta o pereche de căști cu microfon pentru sesiunile de gaming alături de prieteni sau chiar momentele de streaming din timpul jocurilor. De asemenea, vă puteți bucura de vibrații puternice și chiar răspunde la miscări atunci când jocul cere să scuturați sau să țineți controller-ul într-o anumită poziție.

Eu am testat controller-ul pe PS4, acolo unde s-a comportant foarte bine, după primele minute uitând că sunt legat cu un fir de consolă, experiența din timpul jocurilor fiind una excelentă, însă am conectat VX-4 și la PC, unde am avut supriza plăcută să constat că după câteva secunde deja era instalat driver-ul și era recunoscut ca fiind controller de Xbox. Deschizând singurul joc pe care-l aveam la îndemână ce știam că se joacă cu controller, Rocket League, de pe platforma Steam, jocul a recunoscut instant controller-ul, nu a trebuit să fac vreo setare, am intrat și m-am jucat.

Eu mă declar mulțumit de performanța și compatibilitatea extinsă a controller-ului și vă recomand să-l încercați, costă doar 149,99 lei. VX-4 e disponibil în mai multe culori și versiuni, atât cu fir cât și wireless, eu am primit versiunea Titanium cu fir.

0 comments
0 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente