Sony lansează RX0 II, cea mai mică și ușoară cameră ultracompactă premium din lume

  • Calitate superioară a imaginii oferită de senzorul de imagine stratificat de 1.0 inci și 15.3MP inclus într-un corp ultracompact, durabil și rezistent la apă
  • Dotat cu un obiectiv fix superangular ZEISS® Tessar T* 24mm F4
  • Filmare video la calitate 4K, include noi soluții de înregistrare pe memoria internă și de stabilizare a imaginii
  • Funcționalități avansate pentru fotografia statică printre care și declanșator anti-distorsiune de până la 1/32000 sec și fotografiere în rafală cu până la 16fps.
  • Gamă diversă de scenarii de fotografiere datorită ecranului LCD orientabil la 180 de grade cu Clear Image Zoom, rezistent la apă.
  • Perfect pentru selfie-uri cu o reproducere îmbunătățită a culorilor, un nou mod Soft Skin Effect și Eye AF avansat
  • Jack-ul pentru microfon și mânerul pentru fotografiere (VCT-SGR1) sunt soluții ideale pentru vlogging
  • Soluție multi-camera care oferă posibilitatea de exprimare creativă prin video, folosind filmarea simultană din mai multe puncte.

Sony anunță un nou model din gama de camere compacte, cea mai mică și mai ușoară cameră compactă premium din lume: RX0 II (model DSC-RX0M2). RX0 II include calitățile camerei ultra-compacte RX0 fiind rezistentă la apă/praf, rezistentă la șocuri și rezistentă la aplicarea unor forțe mari. Pe lângă aceste atribute, noua cameră permite înregistrări interne de 4K, include un ecran LCD orientabil în sus la 180 de grade și în jos la 90 de grade, care funcționează chiar și sub apă, precum și noi soluții de stabilizare a imaginii pentru înregistrarea video.

RX0 II este echipată cu senzorul de imagine stratificat Exmor RS™ CMOS de 1.0 inch de 15.3-megapixeli și cu procesorul de imagine BIONZ X™ care îmbunătățește reproducerea culorilor, inclusiv redarea tonurilor de culoare ale pielii. Toate acestea sunt construite pentru a oferi viteză și o calitate a imaginii superioară atât pentru fotografierea statică, dar și pentru înregistrarea video pentru o plajă largă de sensibilități, între 80-12800 ISO. Obiectivul fix superangular ZEISS® Tessar T* 24mm F4.0 are o distanță minimă de focalizare de 20cm, ceea ce îl face perfect pentru selfie-uri și pentru fotografii de tip table-top.

O cameră pentru toate condițiile

RX0 II este un aparat foto care poate fi luat fără griji în locuri unde alte aparate foto nu pot ajunge. Cu dimensiuni de doar 59mm x 40.5mm x 35mm și o greutate de numai 132g, RX0 II intră ușor în orice buzunar și este rezistent la orice tip de mediu. Este rezistent la apă la o adâncime de până la 10 metri, rezistent la praf, rezistent la șocuri pentru situațiile în care poate cădea de la o înălțime de până la 2 metri și este rezistent la aplicarea unor forțe foarte mari de până la 200Kgf.

„Scopul dezvoltării camerei inițiale RX0 a fost construirea unui aparat foto care să permită dezvoltarea unor noi forme de exprimare creativă prin formatul și capabilitățile sale tehnice,” spune Yann Salmon Legagneur, Director de Product Marketing, Digital Imaging la Sony Europe. „Am obținut acest rezultat cu noul RX0 II și am adăugat caracteristici și funcționalități care fac această cameră ideală pentru orice tip de călătorie, oferind o performanță constantă indiferent că este vorba de fotografie, de videografie sau de diferite scenarii de vlogging.”

Filme și mai mult

RX0 II oferă înregistrare internă de 4K 30p cu citire completă a pixelilor și fără combinarea acestora, pentru a colecta de 1,7 mai multe date decât sunt necesare pentru video în 4K. Această supraeșantionare reduce aspectul moiré și zimțarea marginilor și oferă imagini 4K de înaltă calitate cu detalii și profunzime excepționale. Folosind noua aplicație mobilă de la Sony, „Imaging Edge™”, înregistrarea poate fi transferată direct pe telefon, editată și partajată pe rețelele de socializare.

RX0 II introduce stabilizare electronică in-body pentru înregistrări nemișcate, chiar și atunci când aparatul este ținut în mână. Acest aspect poate fi îmbunătățit atunci când înregistrarea este trimisă pe un smartphone sau pe o tabletă și este deschisă în aplicația ‘Movie Edit add-on’ unde informațiile adiționale înregistrate în timpul filmării pot fi procesate pentru a produce un clip cu o fluență asemănătoare gimbalului. O nouă funcție care poate fi accesată prin Sony ‘Movie Edit add-on’ este ‘Intelligent Framing’ unde subiectul selectat este menținut în centrul cadrului iar distorsiunile imaginii sunt corectate în editarea finală. În funcție de mediul în care clipul va fi partajat, se poate selecta raportul de aspect.
Alte caracteristici de înregistrare incluse pe RX0 II sunt filmarea în Super Slow Motion cu până la 1000 fps, output necomprimat 4K HDMI și înregistrare simultană a filmelor cu fișiere proxy pentru editare facilă. Utilizatorii pot folosi Picture Profile, S-Log2 și Time Code / User Bit pentru a asigura un rezultat final care se potrivește cu viziunea lor creatoare.

Fotografiere cu precizie

Versatilitatea RX0 II înseamnă că oferă posibilitatea de a face fotografii, pe lângă capacitățile sale video. Include un declanșator anti-distorsiune de până la 1/32000 sec. și poate fotografia cu până la 16 fps pentru a captura orice moment de emoție trecătoare care poate apărea pe fața subiectului. Actualizat, față de RX0, noul model include o capacitate de reproducere a culorilor îmbunătățită pentru a oferi tonuri realiste de piele, iar opțiunea ‘Soft Skin Effect’ poate fi aplicată pentru a reduce petele și ridurile minore. Pot fi aplicate funcțiile Rating și Protect, iar pe ecran pot fi vizionate calupuri de fotografii realizate în rafală.

Funcția de focalizare automată pe ochi (Eye AF) de la Sony, care a devenit populară printre fotografii de portrete din toată lumea, a primit o actualizare pe RX0 II. Viteza, acuratețea și operațiunea de a focaliza automat ochii au fost îmbunătățite pentru a ușura realizarea fotografiilor de tip portret, apăsarea până la jumate a declanșatorului va localiza și va fixa ochii subiectului. Ochiul pe care sa focalizeze se poate selecta (stânga / dreapta / auto) din meniu, această funcție putând fi atribuită și unui buton personalizabil, permițându-i astfel utilizatorului să se concentreze pe compoziție.
Aparatul poate fi setat pentru fotografierea la intervale de timp, rezultatul putând fi editat în aplicația de desktop „Imaging Edge” și transformat în video-uri uluitoare de tip time-lapse.

Opțiuni multi-camera

Pot fi controlate wireless până la 5 camere RX0 II, utilizând aplicația ‘Imaging Edge Mobile’, iar din vara anului 2019 va fi disponibilă controlarea a 6 până la la 50 de camere printr-un singur punct de acces. RX0 II este de asemenea compatibil cu Camera Control Box CCB-WD1 care permite conectarea și controlarea cu fir a până la 100 de camere într-o configurație cu mai multe camere. Aceste soluții multi-camera deschid o lume cu totul nouă de oportunități de fotografiere și filmare și de exprimarea liberă prin video și permit exprimarea oricărui punct de vedere dorit de creator.

Preț și disponibilitate

Kit-ul RX0 II cu grip-ul de shooting VCT-SGR1 și bracket va fi disponibil în Europa începând cu luna mai a anului 2019, la un preț de aproximativ 3700 RON.

Pentru mai multe informații despre noua cameră RX0 II, vizitați pagina de produs.

0 comentarii
0 like-uri

Articole similare

Lasă un răspuns

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente
Parteneri