Camera auto Mio MiVue 752 duală – ești în siguranță

Așa cum discutam în trecut despre necesitatea folosirii unei camere de bord pentru a avea o dovadă în cazul întâmplării unui eveniment nefericit, iar apoi am testat chiar o cameră auto de la Mio ce avea o mulțime de funcții inteligente, acum a venit momentul să mai facem un pas în față și vorbim tot despre un produs Mio, mai exact MiVue 752. O cameră duală ce te ajută foarte mult în trafic, capabilă să înregistreze la rezoluție 2.5K30fps, 1080p60fps sau 1080p30fps HDR pe camera frontală și 1080p 30fps pe camera din spate, aceasta având rezoluția fixă.

Faptul că poți avea o cameră ce filmează în spatele autovehiculului este excelent. Astfel poți să argumentezi aducând dovezi în cazuri în care șoferul din spate nu păstrează distanța sau pur și simplu greșește și te lovește. Alt avantaj ar fi la parcare, având un „ochi” pe lunetă ce vă poate ajuta să vă poziționați mai bine.

Specificații
Mărime ecran 2.7″
Rezoluţie maximă / cadre pe secundă 2560×1440 30fps, 1920×1080 60fps, 1920×1080 30fps HDR
Senzor optic AIT8428Q
Senzor video OV4689
Diafragmă F 1.8
Formatul înregistrării .MP4 (H.264)
Unghiul de vizualizare 140°
Înregistrare audio
Mod noapte
Hardware
WiFi
GPS integrat
Senzor G cu 3 axe
Memorie microSD, până la 128 GB
Temperatura de funcţionare De la -10° până la +60° C
Umiditatea de funcţionare 5% – 85%
Baterie 240mAh
Conector încărcare Auto inclus
Înălţime (mm) 52.5
Lăţime (mm) 87.8
Adâncime (mm) 31.9
Greutate (gr) 100
Suport rotativ
Cameră de spate
Software-ul
Monitorizare GPS
Alerte camere de securitate
Avertizare în caz de părăsire involuntară a benzii de rulare (LDWS)
Avertizare impact frontal
Alertă control călătorie
Mod ecran HUD
Alertă pornire fază scurtă
Alertă oboseală (Fatigue Alert)
Condus ECO
Mod parcare
Înregistrare eveniment
Ajustare EV 7 setări
Poze cu coordonate GPS
Amânare 10 secunde
Mod foto
Pornire automată
Manual
Automat
Senzor de șoc
Senzor de mișcare
Include actualizare pe viaţă a camerelor de securitate
Alertă viteză

După desigilare vei găsi în cutie camerele ce se vor monta pe parbriz și lunetă, cablurile aferente conexiunii, dar și un ghid pe care te sfătuiesc să-l citești pentru o bună configurare. Dacă ai posibilitatea să conectezi camera la curent înainte să ajungi cu ea în mașină, poți să stai relaxat și să faci toate setările, să setezi data și ora, să parcurgi tot meniul ce include o mulțime de funcții ce pot fi activate, poți seta rezoluția cu care să înregistreze, durata filmărilor, poți ajusta luminozitatea camerelor și multe altele. Navigarea se face extrem de ușor folosind cele patru butoane din dreapta, acestea apăsându-se foarte ușor, din lateral, lăsând accesibil ecranul ce arată în dreptul fiecăruia ce rol are. Pe lângă aceste butoane, pe partea frontală, lângă ecran, este un buton ce înregistrează un eveniment. Rolul acestuia este de a păstra un fișier video pe cardul de memorie fără să fie șters, în momentul când ați avut o problemă în trafic sau ați vrut să capturați un anumit moment. Fișierul este protejat de suprascriere și va rămâne pe card până îl veți șterge manual. Desigur, acest buton nu trebuie să fie apăsat în cazul unui accident. Senzorii camerei vor detecta automat evenimentul neplăcut și îl vor salva protejat pe cardul de memorie.

Imediat cum mașina are contactul pus și camera primește curent, aceasta începe să filmeze pe ambele camere în două fișiere complet diferite, ce se numesc identic, deosebindu-se doar printr-o literă de la final: F (front) sau R (rear). Sursele video de la ambele camere sunt arătate pe ecran concomitent, într-un mod picture-n-picture, una din camere văzându-se într-un colț al ecranului, având posibilitatea să schimbați între ele, util fiind atunci când parcați și vreți să vedeți mai mare pe ecran ce vede camera din spatele vehiculului.

Un lucru de care trebuie să țineți cont este tipul caroseriei mașinii pe care va fi montată camera. În cazul meu, hatchback. Ce înseamnă asta? Când deschid portbagajul, luneta este mobilă. În acest caz trebuie să lăsați o mică buclă de fir pentru a nu fi smulsă camera de pe geam. Pentru o caroserie a mașinii în care luneta este fixă, puteți foarte ușor să ascundeți toate cablurile și să vă bucurați de două camere drăguțe ce nu vă vor deranja.

Un alt lucru important este faptul că puteți transfera foarte ușor filmările pe orice telefon mobil folosind aplicația MiVuePro sau le puteți viziona pe PC folosind aplicația MiVue Manager, unde aveți totul organizat după dată, puteți vedea chiar și coordonatele GPS și traseul parcurs pe hartă.

Mio MiVue 752 este o cameră excelentă și în mod normal nu ar trebui să vă mai pese de ea vreodată. E acolo, își face treaba, pornește singură, filmează, dacă nu sunt evenimente va șterge filmările vechi și va filma unele noi, calitatea filmărilor este una foarte bună (de acest lucru vă puteți convinge din mostrele de mai jos.) și cu siguranță este extrem de utilă pentru orice șofer.

Mio MiVue 752 – Camera frontală – 2.5k (1440p) 30fps pe timp de zi
Mio MiVue 752 – Camera frontală – 2.5k (1440p) 30fps pe timp de noapte
Mio MiVue 752 – Camera frontală – 1080p 60fps pe timp de zi
Mio MiVue 752 – Camera frontală – 1080p 60fps pe timp de noapte
Mio MiVue 752 – Camera frontală – 1080p 30fps pe timp de zi
Mio MiVue 752 – Camera din spate – 1080p 30fps pe timp de zi
Mio MiVue 752 – Camera din spate – 1080p 30fps pe timp de noapte

Tu folosești o cameră auto? Dacă da, ți-a fost utilă vreodată? Dacă nu, ai simțit nevoia de una?

0 comments
93 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente